Premium sponzorji

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 Petrol

 

TMT Hmezad

 Telekom Slovenije, d.d.

 
 
 

Sponzorji

 

Nomago d.o.o.

SNT Slovenija

KF Finance

 

GAkuhinje 

 

Sponzor KD Ježica 

 
 
 

DOHODNINA - 0,5%

1. Klikni na zgornjo povezavo

2. Natisni obrazec

3. Izpolni in podpiši obrazec

4. Pošlji obrazec na FURS

 http://www.fu.gov.si/kontakti/

ALI

Izpolnite obrazec preko e-davkov

https://edavki.durs.si/

in ga oddajte elektronsko.

HVALA!

 
 
 

O nas

Začetki KD Ježica

Začetki Košarkarskega društva Ježica segajo v leto 1960, ko se je le to priključilo TVD Partizan Ježica. Pred tem je združenje delovalo že nekaj let in sicer kot skupina ljubiteljev košarkarske igre, ki pa ob začetku svojega delovanja ni imela svojega košarkarskega igrišča. Skupina je v TVD Partizanu Ježica postala sekcija za košarko tako moških kot tudi ženskih ekip. Društvo TVD Partizan Ježica je v svoji upravi poleg košarke združevalo še gimnastično, atletsko in sekcijo za dvigovanje uteži. V kasnejšem času je v Ljubljani in okolici delovalo okoli 25 košarkarskih skupin, ki so večinoma propadle leta 1976, ko so bili sprejeti »Portoroški sklepi«, ki so predpisovali drugačno organiziranost klubov. Takrat so se v Ljubljani obdržala le štiri košarkarska društva: Olimpija, Slovan, Ilirija in Ježica. Društvo TVD Partizan Ježica je imelo skupen upravni odbor in tehnično komisijo, ter funkcijo gospodarja, ki je skrbel za finance. Društvo je bilo financirano izključno s strani države. V takratnem obdobju je prišlo do nastanka tudi ostalih sekcij društva (baseball, badminton, nogomet, ...), ki so jih pomagali ustanovit bivši košarkarji Ježiškega kluba.

 

Po desetletnem skupnem upravljanju je prišlo do odcepitve košarkarskega dela kluba, ter izgradnje nove dvorane ŠRC Ježica. Od takrat je športna organizacija KK Ježica (Iskra Delta Ježica) delovala samostojno, ločeno na ženski in moški del. Košarkarsko društvo Ježica je kot pravna oseba zaživelo po razdružitvi moške in ženske košarke v predhodniku Iskra Delta Ježica in sicer z izvedbo ustanovne skupščine, ki je bila dne 09.04.1996 v dvorani ŠRC Ježica. Društvo je bilo vpisano v register društev dne 11. 07.1996 z odločbo št. JR 026 – 137/96.

 

Naše poslanstvo

V društvu skozi vso zgodovino stremimo k vzgoji in izobraževanju lastnega igralskega, trenerskega, sodniškega in organizacijskega kadra. Iz naših vrst je izšla vrsta vrhunskih košarkarskih igralcev, trenerjev, sodnikov in vodstvenih delavcev. V letu 2010 smo v društvu izvedli postopno, dogovorjeno in usklajeno menjavo generacij v vodstveni strukturi. V društvo smo prišli mladi in zagnani kadri, ki bi radi društvo vrnili tja kamor sodi, torej v višji razred slovenske košarke. V društvu delujemo v skladu s poslovnim načrtom, s katerim smo se zavezali, da bomo več poudarka naredili na delu z mladimi, obudili našo vrhunsko košarkarsko šolo in k sodelovanju privabili bivše igralce, ki so uspeli v vrhunskem športu. Z njihovo pomočjo populariziramo košarkarsko igro na območju Bežigrada, MOL in Slovenije, ter ustvariti čim večjo bazo aktivnih košarkarjev, ter jih navduševati za šport in posledično perspektivne usmerjati v vrhunski šport. Ob tradicionalno vrhunskem delu na OŠ Franceta Bevka, naši trenerji delujejo tudi na  OŠ Maksa Pečarja, OŠ dr. Vita Kraigherja in OŠ Milana Šuštaršiča, kjer se že poznajo sadovi našega dela, saj se število učencev na vadbi se iz leta v leto veča. . V naših željah smo upoštevali predvsem regijsko pripadnost in ravno pravšnjo številčnost/konkurenco za razvoj posameznikov in uspešno selekcioniranje. Te osnovne šole so tudi blizu matični dvorani, kjer je tudi sedež društva (ŠRC Ježica). To omogoča igralcem in posledično staršem manj skrbi pri transportu in posledično večjo varnost, ter prihranek časa.

KD Ježica tekmuje v vseh tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenije in sicer s 7 ekipami različnih starostnih kategorij in cca. 120 igralci. Ob vsem naštetem poudarjamo, da se trudimo postati vodilno ljubljansko društvo v usmerjanju naših igralcev v sodniške in trenerske »vode«, saj se dobro zavedamo, da le takšna usmeritev prinaša napredek našega društva in posledično tudi slovenske košarke. V društvu ob vodstvenem in strokovnem kadru delujejo tudi komisije za osnovnošolsko košarko, organizacijo prireditev, člansko košarko, veteransko košarko in medijsko/marketinška skupina, kar nam omogoča specializacijo na najpomembnejših področjih, ter posledično večji učinek. V skupinah so ljudje, ki tudi na delovnem mestu opravljajo sorodno delo, kar je jamstvo za njihovo uspešnost. Nov upravni odbor se trudi s svežim in inovativnim pristopom zagotoviti dodatna finančna sredstva za vzpon našega društva in realizacijo zastavljenih ciljev. Finančno poslovanje društva sloni na sofinanciranju MOL, pobiranju vadnin in članarin, donacijah in sponzorstvih. Finančni načrt za vsako tekmovalno sezono pripravi upravni odbor društva, sprejme in potrdi pa skupščina društva.

KD Ježica v prihodnosti

KD Ježica bo tudi v prihodnosti ostala nepridobitna organizacija, ki je namenjena družbeni dejavnosti in vzgoji ter izobraževanju otrok/mladostnikov. Z vrhunsko organizacijo in dobrim delom pa se v prihodnje nameravamo dotakniti tudi profesionalnega in rekreativnega športa. V prihodnosti želimo postati prepoznaven in kvaliteten ponudnik storitev tudi za širšo javnost na območju MOL, predvsem pa uresničiti željo večine staršev in s košarko umakniti otroke iz ulic. Vsem skupaj nameravamo ponuditi kvalitetno, koristno in hkrati zabavno preživljanje prostega časa, jih usmerjati v vrhunski šport, ter jih po koncu aktivne kariere usmeriti v sodniško, trenersko in organizacijsko delo v košarki.

Brez zastavljenega poslanstva in vizije organizacija v društvu ne more biti uspešna, zaradi česar bomo tudi v prihodnje sledili naši viziji, ter skušali s športnim in prijaznim korakom priti do zadovoljnih obrazov otrok, staršev in vseh sodelujočih! Poslanstvo društva opisuje namen obstoja, je jedro, srce organizacije, njenih ravnanj in sodelujočih. Za naše člane bomo skušali zagotoviti kakovostno, s športom popestreno preživljanje prostega časa, jih spodbujati pri razvoju pozitivnih športnih vrednot, zdrave tekmovalnosti, demokratične in odprte komunikacije, ter jim posredovati kakovostne, strokovno podkrepljene in na otroka nove dobe naravnane športne vsebine!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.