Premium sponzorji

 

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

 
 
 

Sponzorji

 

SPONTANZO

 

 PETROL

 

 

NOMAGO

 

 

 

 
 
 

DOHODNINA - 1%

1. Klikni na zgornjo povezavo

2. Natisni obrazec

3. Izpolni in podpiši obrazec

4. Pošlji obrazec na FURS

 http://www.fu.gov.si/kontakti/

ALI

Izpolnite obrazec preko e-davkov

https://edavki.durs.si/

in ga oddajte elektronsko.

HVALA!

 
 
 

Kadeti zaključili sezono pred polno dvorano na Ježici

Kadeti zaključili sezono pred polno dvorano na Ježici

14.04.2017

Ogromno priprav, odrekanj in vsakodnevnih treningov je bilo potrebnih, da so naši mladi Ježičani to sezono uspešno pripeljali do konca.

Začelo se je več kot sanjsko. Fantom, ki so skupaj odraščali na ježiških igriščih, sta se v tej sezoni pridružila Nejc Tomažič  in Matic Dautovič, po poškodbi pa se je vrnil Vid Zorko, skupaj pa so suvereno premagovali tudi najboljše ekipe - kasnejše udeležence finalnega turnirja in tudi dobitnike medalj. Pod odličnim vodstvom izkušenega Petra Brumna ter mladega Luke Milanovića so fantje srkali novo znanje, se učili timskega sodelovanja in se dopolnjevali ter spodbujali tako na igrišču, kot tudi ob njem. Ob podpori svojih družin, ki so jih spremljale na vsakem koraku, jih spodbujale, jih učile kaj pomeni biti ekipa ter se skupaj z njimi odrekale počitnicam in sproščanju ob vikendih, so skupaj napredovali in spisali pravo ježiško pravljico.

Prvi del tekmovanja je že prinesel prvega zahtevnega nasprotnika - Krko, ki se je v skupini 5 pridužila Brežicam, Radovljici in Ježici. Vsi smo si želeli dobrega začetka, a česa takega ni nihče izmed nas, članov KD Ježica, upal sanjati, kaj šele napovedati. Ja, včasih je šlo na tesno, ampak v najtežjih trenutkih se pokaže pravi karakter ekipe. Kapetan Luka Banovič je s soigralci ohranil mirno glavo ter v finišu tekme prišel do zmage. Zmaga je zmaga, tudi, če samo za eno točko. Po koncu prvega dela je imala Ježica šest zmag in nobenega poraza.

Sledil je drugi del - skupina 1AZ. Vsi smo se trudili ohraniti mirne glave, saj semo, da je sezona dolga in, da lahko le ena malenkost spremeni njen potek. V tej supini je nastopilo kar pet od končnih osmih ekip, ki so se uvrstile na finalni turnir - poleg Ježice so bili tu še KOŠ Koper, Slovan, Krka in Grosuplje. Z izjemo Ježice, so vsa štiri moštva v zadnjih 10 letih redni udeleženci zaključnih turnirjev v kategoriji U17. A naši ježi se izziva niso ustrašili. Najprej je padlo Grosuplje, nato Slovan, Koper ter nazadnje še Krka.

Ta ježiška ekipa je v klub prinesla neko novo energijo, nov zagon, dodatno veselje do dela, do navijanja ter do ljubezni do košarke. Užitek jih je bilo spremljati, kako so odraščali na igrišču, se učili iz svojih napak ter pridobivali na samozavesti, ko so premagovali višje in močnejše ekipe. Z ekipo so prišli tudi glasni navijači - starši, ki so bili stalnica na vseh tekmah ter so popestrili tekmo za tekmo, vikend za vikendom.

Po seriji 13:0 je pri Ježičanih sledila manjša kriza. Njihovo znanje in srčna borba nista bila pod vprašajem, le glava ni bila na mestu, zmanjkalo pa je tudi nekaj sreče. A so fantje to prebrodili ter si s tremi pomembnimi zmagami - dvema proti Rogaški, ter eno proti Helios Suns-, zagotovili napredovanje na finalni turnir najboljših osmih ekip v državi. Brez kalkuliranja so se fantje brez dodatnih kvalifikacij kot ena izmed štirih ekip uvrstili med najboljše. 

Seveda smo v klubu vsi kipeli od ponosa. Ker je treba tak uspeh in trud nagraditi, smo se odločili, da bomo finalni turnir organizirali kar doma, na ŠRC Ježica. 

Fantje so na tekmi, pred polno dvorano na Ježici dali vse od sebe, a se na žalost v četrtfinalu proti Rogaški, ki so ji v redni sezoni premagali že dvakrat, ni poklopilo. Slatinčani, kasnejši dobitniki srebrne medalje, so bili enostavno pripravljeni na našo ekipo, ki pa ji met iz igre ni stekel. Na koncu so razočarani Ježičani morali priznati poraz tekemcu (60:70). 

Pred nabito polno dvorano, v kateri so jih podpirali zdajšnji in bivši Ježičani, družine, prijatelji in ostali košarkarski zanesenjaki je bilo, to lahko verjamem, igrati nepozabno. Ostaja grenak priokus, a menim, da bo ta sezona vsem ostala v izjemno lepem spominu in to zahvaljujoč tej kadetski generaciji! Poleg že omenjenih članov te ježiške generacije so tu še Nejc Artač, Luka Ferjančič, Žan Pevec Glavan, Jan Maček, Jure Vodopivec, Jakob PipanIan Franko Jesenšek, Jap Eržen, Nejc Peciga in Žiga Ferjančič.

Vsak izmed njih je doprinesel svoj kamenček v mozaik letošnjega uspeha in prav vsem in vsakomur KD Ježica iskreno ter iz srca čestita in se zahvaljuje za to sezono!

V prihodnji sezoni pa morajo cilji morajo ostati visoki. Vse se začenja znova, a to pomeni, da prihaja nova priložnost, da dokažete, da ste iz pravega testa!

Srečno ježi! :) #JežicaIsBack #MojKlub

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.