Premium sponzorji

 

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

 
 
 

Sponzorji

 

SPONTANZO

 

 PETROL

 

 

NOMAGO

 

 

 

 
 
 

DOHODNINA - 1%

1. Klikni na zgornjo povezavo

2. Natisni obrazec

3. Izpolni in podpiši obrazec

4. Pošlji obrazec na FURS

 http://www.fu.gov.si/kontakti/

ALI

Izpolnite obrazec preko e-davkov

https://edavki.durs.si/

in ga oddajte elektronsko.

HVALA!

 
 
 

O nas

JEŽICA - VČERAJ

Začetki Košarkarskega društva Ježica segajo v leto 1960, ko se je le to priključilo TVD Partizan Ježica. Pred tem je združenje delovalo že nekaj let in sicer kot skupina ljubiteljev košarkarske igre, ki pa ob začetku svojega delovanja ni imela svojega košarkarskega igrišča. Skupina je v TVD Partizanu Ježica postala sekcija za košarko tako moških kot tudi ženskih ekip. Društvo TVD Partizan Ježica je v svoji upravi poleg košarke združevalo še gimnastično, atletsko in sekcijo za dvigovanje uteži. V kasnejšem času je v Ljubljani in okolici delovalo okoli 25 košarkarskih skupin, ki so večinoma propadle leta 1976, ko so bili sprejeti »Portoroški sklepi«, ki so predpisovali drugačno organiziranost klubov. Takrat so se v Ljubljani obdržala le štiri košarkarska društva: Olimpija, Slovan, Ilirija in Ježica. Športna organizacija KK Ježica (Iskra Delta Ježica) je delovala samostojno, ter imela ženski in moški del. Košarkarsko društvo Ježica je kot pravna oseba zaživelo po razdružitvi moške in ženske košarke z izvedbo ustanovne skupščine Košarkarskega društva Ježica, ki je bila dne 09.04.1996 v dvorani ŠRC Ježica. .

 

JEŽICA - DANES

V društvu vsakodnevno stremimo k vzgoji in izobraževanju lastnega igralskega, trenerskega, sodniškega in organizacijskega kadra, posledično pa iz naših vrst izhaja vrsta vrhunskih košarkarskih igralcev, trenerjev, sodnikov in vodstvenih delavcev. V našem društvu delujemo v skladu s poslovnim načrtom in našo filozofijo, kjer v prvi vrsti skrbimo za številčnost in vzgojo otrok, seveda v kombinaciji z uspešnim šolanjem in usmerjanjem v vrhunski šport. Srce našega društva je telovadnica na OŠ Franceta Bevka, kjer trenirajo vse selekcije našega društva z izjemo članske ekipe. Naša piramida stoji na zelo trdih temeljih in sicer v obliki izvajanja interesnih dejavnostih na 4 osnovnih šolah in sicer: OŠ Franceta Bevka, OŠ Maksa Pečarja, OŠ dr. Vita Kraigherja in OŠ Milana Šuštaršiča. Trenutno tako pod našim okriljem deluje preko 300 otrok in mladostnikov, pohvalimo pa se lahko tudi z zelo mlado in kakovostno člansko ekipo, kot tudi aktivno veteransko ekipo. Naše ekipe tekmujejo v vseh tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenije in sicer z 9 ekipami različnih starostnih kategorij. Naš napredek je viden na vseh področjih, tako pri rezultatih, velikem številu zadovoljnih otrok in staršev, kot konec koncev tudi v točkovanju Košarkarske zveze Slovenije za "Pokal mladih", kjer se iz leta v leto konstantno dvigujemo na lestvici in smo v letu 2021 dosegli že vrhunsko 13. mesto med kar 87 slovenskimi klubi! 

 

JEŽICA - JUTRI

Na Ježici se bomo tudi v prihodnosti trudili izboljševati kvaliteto našega dela in izpolnjevati naše cilje, našo vizijo, vzgajati otroke in mladostnike, ter se na pravi način dotakniti tudi profesionalnega športa. Želimo si povečevati naše članstvo, ter v prihodnjih letih tekmovati z dvema ekipama v vsaki kategoriji, z najboljšimi selekcijami osvajati najvišja mesta v državi, ter s člansko ekipo krojiti vrh 2. slovenske košarkarske lige. Našim članom bomo zato zagotavljali kvalitetno, koristno in hkrati zabavno preživljanje prostega časa, jih usmerjali v vrhunski šport, ter jih po koncu aktivne kariere usmeriti v sodniško, trenersko in organizacijsko delo v košarki. Zaradi naštetih dejstev jim bomo ponujali kakovostne, strokovno podkrepljene in na otroka nove dobe naravnane športne vsebine. Brez zastavljenih ciljev in vizije delo v društvu ne more biti uspešno, zaradi česar bomo tudi v prihodnje namenjali velik poudarek vzgoji in izobraževanju lastnih strokovnih kadrov, redni in produktivni komunikaciji in trdemu delu. Z veseljem bomo prisluhnili idejam, sanjam in pripombam naših članov, prijateljev in znancev, predvsem pa bomo za vedno ostali JEŽIČANI! 

 

 

Ježica 60 let

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.