Premium sponzorji

 

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

 
 
 

Sponzorji

 

SPONTANZO

 

 PETROL

 

 

NOMAGO

 

 

 

 
 
 

DOHODNINA - 1%

1. Klikni na zgornjo povezavo

2. Natisni obrazec

3. Izpolni in podpiši obrazec

4. Pošlji obrazec na FURS

 http://www.fu.gov.si/kontakti/

ALI

Izpolnite obrazec preko e-davkov

https://edavki.durs.si/

in ga oddajte elektronsko.

HVALA!

 
 
 

Uroš Slokar

Uroš Slokar

Pozdravljeni Ježičani!

Moje ime je Uroš Slokar. Za košarkarsko igro me je navdušil moj športni pedagog na OŠ Franceta Bevka v Ljubljani Aleš Peče, s pomočjo katerega sem se kaj kmalu pridružil ježiškim košarkarjem. Pod vodstvom Aleša Pečeta smo bili strah in trepet pionirskega festivala, največjega slovenskega tekmovanja osnovnih šol v košarki. saj sta z menoj v ekipi igrala tako Erazem Lorbek, kot tudi nogometaš Boštjan Cesar. Z veseljem se spominjam osnovnošolskih tekem, na katerih je vsa šola dihala z nami in nas spodbujala. Pouk se je za trenutek ustavil in vsi učenci in učitelji so se zbrali v telovadnici, ter nas bodrili. V času igranja za OŠ Franceta Bevka in KD Ježica sem spoznal pravi pomen besede pripadnost, ki mi je skozi te res lepe čase postala zelo pomembna vrednota, zato vedno zelo rad in s ponosom sodelujem v vseh reprezentančnih akcijah na katere sem povabljen.

Za Ježico sem pod taktirko trenerjev Aleša Omejca, Klemna Hazabenta in Petra Brumna uspešno igral do konca kadetske sezone. Ob koncu le te je na moji košarkarski in osebni življenski poti prišlo do najtežjega obdobja. Na tekmi slovenske mladinske reprezentance sem se huje poškodoval in obsojen sem bil na dolgotrajno in mučno sanacijo poškodbe, ki pa sem jo z veliko podporo družine uspešno prestal. Nastopil je čas za moj prvi prestop, saj sem se pridružil ekipi Slovana v prvi slovenski košarkarski ligi. Zaključil sem šolanje in opravil maturo na Gimnaziji Bežigrad, vseskozi pa sem bil tudi član vseh mlajših reprezentanc.

Nato je prišel čas za odhod v tujino, najprej v Italijo v bližnji mesti Treviso in Udine, ter leta 2005 v NBA, kjer me je na draftu izbrala ekipa Toronto Raptors. Po letu igranja v ligi NBA sem se odločil za povratek v Evropo, natančneje v Dynamo iz Moskve. Po Dynamu sem igral še za klube Triumph Lyubertsy, Bologna in Union Olimpijo, ki sem jo zapustil sredi sezone, ko sem sprejel ponudbo italijanskega prvaka Montepaschi Siena. Iz Siene sem se preselil špansko ligo, kjer sem zelo uspešno nastopal za ekipo Manrese. Pred to sezono sem se preselil v Rim, kjer igram za ekipo Virtus Roma. V času mojega igranja v tujini sem bil tudi redni član slovenske izbrane vrste s katero sem sodeloval na vseh večjih turnirjih kot so: Evropska prvenstva 2005 (Srbija), 2007 (Španija), 2009 (Poljska), 2011 (Litva), ter svetovnih prvenstvih 2006 (Japonska) in 2010 (Turčija).

V vseh leti igranja na Ježici, sem dobil veliko prijateljev, s katerimi sem še danes v rednem stiku. Vedno znova se rad vračam v Ljubljano in obiščem kakšnega od treningov KD Ježica, ter se dobim s prijatelji s katerimi sem začel svojo košarkarsko pot. Zahvaljujoč internetu sem redno na tekočem z dogajanjem v slovenski košarki, Ježici in OŠ Franceta Bevka. Verjamem, da bo nova spletna stran KD Ježica poskrbela za še večje zadovoljstvo nas Ježičanov. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so mi stali ob strani, me spodbujali in mi pomagali pri moji košarkarski poti.

Pridno trenirajte se pri tem zabavajte in uživajte!

Uroš

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.